Over de Wijn
Jean-Charles Mathieu en Anthony Aubert kenden elkaar van de middelbare school in Carcassonne, het hart van de wijnbouw in de Languedoc. Ondanks succes in het bedrijfsleven kroop het bloed waar het niet gaan kan en hun gedeelde passie werd werkelijkheid.
Ze vallen internationaal op, knap in zo’n korte tijd. Naast kneitergoede wijnen besteden ze ook veel aandacht aan de uitstraling van de flessen. Limoux is stiekem de bakermat van de mousserende wijnen. Dus niet Champagne! De monnik Dom Perignon ontwikkelde de Méthode Traditonelle en bracht dit later naar de Champagne. De Barburu Crémant Brut rijpt 18 maanden op de lies, wat naast precieze, levendige zuren en citrusaroma’s zorgt voor wat beurse appel(taart), hartigheid en gebrande noten.
Wanneer is ‘ie het lekkerst?
Mousserende wijnen worden vaak afgedaan als aperitief-wijn. Niet dat daar iets mis mee is, maar je kunt er zo veel meer mee. Schenk dit niet in een champagneflûte, maar lekker in een slank witte wijnglas. Gaat de wijn meer open, beleef je dus meer. Hoe kouder je ‘m schenkt, hoe frisser ‘ie zal smaken. Laat je hem tot 12-13 graden opkomen, wat deze bijzonder goed kan hebben, dan kun je er in combinaties veel kanten mee op. De wijn heeft een behoorlijke intensiteit en is, naast z’n aperitief-functie heerlijk bij zachtere, gerijpte kazen, paté met uienchutney, of een quiche Lorraine. Onthoud: de mousse (koolzuur) maakt je pallet schoon, dus dit type wijn combineert goed met gerechten met een vettig mondgevoel.