Over de Wijn
Tikje troebel? Komt door de Méthode Ancestrale die ze gebruiken om Pet-nat te maken. Pet-nat is een afkorting van Pétillant naturel, wat wil zeggen dat het een ‘natuurlijke bubbel’ is.
Daar kun je vragen over hebben. Voor mousserende wijn wordt eigenlijk altijd een 2e vergisting op gang gebracht bij een stille wijn door suiker en gist aan de wijn toe te voegen. Bij een Pet-nat vindt maar één vergisting plaats, alleen laten ze hier het koolzuur niet vervliegen, vandaar de kroonkurk! De wijnen worden vaak niet of nauwelijks gefilterd, vandaar dat er wat dode gistcellen in de wijn achterblijven. Krijg je niks van, is een natuurproduct.
Wanneer is ‘ie het lekkerst?
Dit is wat mij betreft het ideale zomer-aperitief! Zacht bruisend, sappig, lichtvoetig, met goede bite. Je proeft de zon! Serveer deze wijn in een champagneflûte, of in een smal witte wijnglas, lekker gekoeld, tussen de 8 en 10 graden.
Deze eigenwijze bubbel is breed inzetbaar. Uiteraard als aperitief bij de BBQ, maar is ook op z’n gemak bij gegrilde tonijn of gevogelte, fruitsalade (jaja), asperges van de BBQ en schaal -en schelpdieren.