Over de Wijn
Fijne zomerse aperitief wijnen zijn er genoeg, maar je komt toch vaak in dezelfde hoek uit. Pinot Grigio, Sauvignon of Verdejo. Lekker, maar vaak niet spannend! En wat wíl je eigenlijk voor wijn als het 25+ graden is buiten? Lichtere body, fris, knapperig fruit, geen hoge alcoholpercentages, niet te veel romigheid? Kom in de buurt denk ik. Deze Cortese komt uit Asti. Noord Italiaans dus. Cortese wordt wel eens vergeleken met Grüner Veltliner uit Oostenrijk, of zelfs Chablis als hij wat geconcentreerder wordt gemaakt.
Hier in een ranke en slanke uitvoering. Tikje hartigheid, wat groene kruiden en krakend verse appel met citruszuren. Opwekkend heet dat!
Wanneer is ‘ie het lekkerst?
In een smaller witte wijnglas tussen de 8 en 10 graden. Dit is niet complex, maar daar heb je ook niet altijd zin in! Mooie lichte lunchsalade met vinaigrette en geitenkaas erbij? Si!
Oesters of een pan mosselen? Oui! En gewoon zo in de zon, met alleen wat olijfjes en vers gebakken brood met olijfolie. Salut! Mijn nieuwe favoriete zomer-doordrinker.