Cantina Marramiero Inferi Montepulciano d’Abruzzo Riserva
Over de wijn

Deze wijn wordt geïmporteerd door Judith en Cas van Lakila. Dat is wat mij betreft het leukste restaurant in Delft, alhoewel ze ook een echte aperitivobar zijn. Hun ouders hebben een huis in de Abruzzen en sinds een aantal jaar halen ze uit de regio, die ze zelf zo goed kennen, een aantal pareltjes deze kant op!

Cantina Marramiero is een familiebedrijf met een rijke geschiedenis in de wijnbouw, gelegen in de regio Abruzzo, Italië. Sinds het begin van de 20e eeuw cultiveert de familie Marramiero wijngaarden, met een sterke focus op zowel traditionele als innovatieve wijnbouwtechnieken.

De wijngaarden bevinden zich op de historische Masseria Sant’Andrea in Rosciano, op een hoogte van ongeveer 270 meter boven zeeniveau. Hier worden zowel inheemse druivensoorten zoals Montepulciano en Trebbiano als internationale variëteiten verbouwd. In de jaren negentig maakte het bedrijf een belangrijke ontwikkeling door onder leiding van Dante Marramiero, die moderne technologieën integreerde met traditionele methoden. Dit leidde tot de bouw van een nieuwe, moderne wijnkelder en verdere uitbreiding van de wijngaarden.

Inferi is gemaakt van 100% Montepulciano-druiven en ondergaat een zorgvuldig vinificatieproces. De fermentatie vindt plaats in speciale Ganimede-tanks, waarin de druiven langdurig weken om kleur en smaak optimaal te extraheren. Daarna rijpt de wijn eerst in roestvrijstalen vaten, vervolgens in fijne eiken barriques, en tenslotte nog minimaal zes maanden op de fles. Dit proces zorgt voor een complexe en uitgebalanceerde wijn.

Wanneer is ‘ie het lekkerst?

Dit is echt een krachtpatser! Dus ga hier zorgvuldig mee om in de combinatie. Hij schreeuwt om eten, zonder subtiliteit. Dikke, rijpe smaken heeft deze nodig – hij is het zelf ook. Abruzzo ligt in Zuid-Italië, en dat betekent veel zon. Dat proef en ruik je meteen: gestoofde kersen en pruimen, vanille, rokerige tonen, karamel, zoethout en specerijen.

Schenk dit in een ruim, hoog Bordeauxglas, op 17-18 graden, dus niet te koud. De wijn heeft dikte, maar ook zeker tannine, al zijn die goed geïntegreerd. Trek hem open met serieuze mensen die tegen een stootje kunnen. En serveer er stevig rood vlees, harde kazen, of een wildragout bij. Een mooie hazenpeper bijvoorbeeld.

top

< 18 jaar, deze website is niet voor jouw bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol

Ben je 18 jaar of ouder?

< 18 jaar, deze website is niet voor jouw bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol