Over de Wijn
De broers Hans Michael en Andreas Nittnaus runnen het bedrijf sinds 2019 met de steun van hun ouders Hans & Christine. Pinot Noir wordt in Nederland wel vaker gedronken, maar vaak niet uit Oostenrijk. Jammer, want doet het er goed, zo blijkt. In Burgenland, nabij Gols, is het klimaat wat warmer, waardoor je een mooie rijpe, zachte stijl Pinot Noir krijgt. Heerlijk sappig, zacht en verleidelijk. Rijpe framboos, kers en aardse tonen en dit jaar subtiel wat groene kruiden. Hint mokka in de afdronk door subtiele houtlagering.
Wanneer is ‘ie het lekkerst?
Gekoeld! Absoluut niet te warm drinken. Dan wordt ie te zoetig en vlak. Zet hem minstens 45 minuten voor je hem opentrekt in de koelkast. Op 12 -14 graden drinkt dit zo heerlijk weg.
Zelf heb ik als het lekker zomers is sneller zin iets wits dan rood. Maar als je lekker lang tafelt, komt het moment dat je klaar bent met de witte wijn. Dan wil je alleen niet meteen zo’n zware jongen drinken. Dit type wijnen zijn een uitkomst. Na het eten een glaasje in de avondzon, bijvoorbeeld. Door z’n zachte structuur kan ‘ie ook uitstekend bij een stevig stukje vis. Rood en vis? Heerlijk! Zeeduivel of rogvleugel met beurre noisette en kappertjes bijvoorbeeld. Gegrilde tonijn met een caponato. Ook top bij aardse groenten zoals schorseneer, rode biet, aardpeer of pompoen. Gepoft of van de BBQ.