Genium Celler Priorat

Over de wijn

In 2002 fuseerden zes kleine families met historische wijngaarden tot één bedrijf: Genium Celler. Gelegen in het noordelijke deel van D.O. Priorat, in het Spaanse Catalonië. Het hoofdkwartier is in Poboleda, een belangrijk stadje voor wijn in de streek. Een groot gedeelte van het wijngaardareaal van Genium zijn de beroemde ‘costers’, steile hellingen beplant met oude stokken. Dat betekent een lage opbrengst maar grootse concentratie.

Stevige wijn uit 2014. Heel rijk en rijp met donker fruit, pruimtabak en veel zwarte peper.

Wanneer is ‘ie het lekkerst?

Dit is dé wijn voor bij een mooie grote T-bone of ribeye steak van de grill. De wijn heeft na tien jaar nog steeds stevige structuur en tannine, dus heeft ook gerechten nodig met een meer drogend mondgevoel, dan wordt de wijn zelf soepeler en ronder. De tien jaar rijping zorgt ervoor dat de wijn nu perfect rijp en optimaal op dronk is, dus pak hier bij voorkeur een hoger slanker glas voor. Als je oudere wijnen te veel zuurstof geeft zou het kunnen dat ze te snel ontwikkelen in je glas. Betekent dat ‘ie dan binnen een half uur niet goed meer kan zijn. Dus wees voorzichtig met karaffen of grote glazen. Schenk rond de 15-16 graden en laat maar op temperatuur komen. Dit is zeker geen borrelwijn! Een echt stuk vlees, dat heeft ‘ie nodig.

top

< 18 jaar, deze website is niet voor jouw bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol

Ben je 18 jaar of ouder?

< 18 jaar, deze website is niet voor jouw bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol